一升の酒、一生飲んで頂ける酒を、一生懸命提供する

神亀酒造は江戸時代末期の嘉永元年(1848年)創業。当時の屋号は伊勢屋本店でした。昭和62年(1987年)には、仕込む酒のすべてを純米酒に転換。戦後初の全量純米蔵に。

Shinkame Brewery founded in 1848, end of the Edo Period. The shop name at the time was the Iseya Honten. In 1987, we switched all of Sake to be made into Junmaishu. The first amount after the world war II to the total amount Junmaigura.

「神亀」は、かつて蔵の裏手にあった「天神池」に棲むという「神の使いの亀」に因んだ銘柄名。「ひこ孫」とは曽孫の意、三年以上の熟成を経た酒に冠らせる銘柄です。

"Shinkame" is the name of the stock that came from "the tortoise of the divine messenger" that lives in "Tenjin Pond" which was once behind the Kura. "Hikomago" is the issue of Great grandson, it is a brand that makes a crown of Sake that has undergone aging for 3 years or more.

「とにかく良い米を。」と求め続けて、有機栽培の酒米を使い始めましたが、仕込んでみると、醗酵の経過も、酒の生命力も全然違う。「酒は、米から。」という事実を再認識することになりました。

We have been asking for "Good rice anyway." and started using organic Sakamai, but when we look at it, the fermentation process and the life force of Sake are totally different. I decided to reaffirm the fact that "Good Sake comes from good rice only."

時間による熟成が加わることで、酒の味はさらに豊穣なものへと開花していきます。これからも、米の良さが伝わるような、じっくりと熟成させた豊かな味わいをお届けしたいと思います。

By adding ripening by time, the taste of Sake will bloom further to rich things. From now on, I would like to deliver a rich flavor that has been slowly matured, like the goodness of rice is conveyed.